U trendu

Slučaj „koverta“: Ovaj par je kriv za haos na dodeli Oskara! (video)

Američka filmska akademija zadužena za dodele Oskara u roku od nekoliko sati ustanovila je šta se dogodilo prilikom proglašenja pobednika u najvažnijoj kategoriji – za najbolji film.

Nakon što je glumac Voren Biti pogrešno pročitao ko je pobedio, utvrđeno je da su za neverovatnu zbrku krivi poreska savetnica Marta Ruiz i računovođa Brajan Kalinen koji su jedini znali ko osvaja koju nagradu i oni su bili ti koji su uoči dodele zlatnih statua kod sebe čuvali sve koverte.

Priznavši da nisu do sada imali „plan B“ ako se dogodi ovako nešto na pozornici, oni trenutno „propadaju u zemlju“ jer su svesni šta su svojom greškom napravili.

https://www.youtube.com/watch?v=1cF37KPBS6g

Nekoliko dana pre dodele Oskara, u intervjuu za Hafington Post priznali su da ne znaju kakva je procedura u slučaju da se proglasi pogrešan pobednik u bilo kojoj kategoriji, jer se tako nešto nije dogodilo do sada.

„Pobrinuli bismo se da se prava osoba što pre proglasi. Čak i ako to znači prekidanje dodele, to da mi dođemo na pozornicu, signaliziramo reditelju dodele… Sve je stvar odluke u tom trenu, ako se to dogodi. Ponavljamo, jako je neverojatno da će se to dogoditi“, rekao je Kalinen.

Ali – dogodilo se!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=v3RLFhwzUgk

Kalinen je pre šoua istakao da sa koleginicom Martom Ruiz lično prebrojava svih 7000 glasova članova Akademije i samo njih dvoje znaju ko pobeđuje. Ipak, oni su na kraju stajali na bini i crveneli su od sramote.

„Iskreno se izvinjavamo ekipi „Mesečine“, „La La Lenda“, Vorenu Bitiju, Fej Danavej i gledaocima na greški koja se dogodila tokom dodele. Prezenterima su greškom date druge koverte i kada je to otkriveno, odmah je ispravljena greška. Nastavljamo da istražujemo šta se dogodilo i žalimo zbog svega“, stoji u saopštenju Akademije.

Voren Biti je posle dodele Oskara rekao kako je dobio pogrešnu kovertu, onu u kojoj se nalazilo ime glumice Eme Stoun te da ga je to zbunilo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike