Šokantni video: Policajac tešio prestrašenu ženu – ‘Gospođo, ne brinite, mi ubijamo samo crnce’ (video)

Policajac iz američke države Džordžije izazvao je ogorčenje javnosti nakon što se internetom proširio snimak na kojoj ženi u automobilu, koju je zaustavio radi rutinske provere, govori da ne brine jer ‘oni ubijaju samo crnce’.

Greg Abot najavio je odlazak sa mesta poručnika policije u Kobu u Džordžiji nakon što su mu nadređeni najavili otkaz, piše Vašington Post. Abot iza sebe ima više od 30 godina policijske službe i na beneficije u penziji uveliko će uticati odluka hoće li mu uručiti otkaz ili će prihvatiti njegovu ostavku.

Na snimku nadzorne kamere vidi se da Abot zaustavlja ženu u rutinskoj kontroli u aprilu prošle godine. Ona je uzrujana i odmah objašnjava policajcu da je spustila ruke samo kako bi dohvatila mobilni jer je ‘videla previše snimaka u kojima policajci…’

– Ali vi niste crnkinja, ne brinite. Sećate se, mi ubijamo samo crnce. Da, samo crnce ubijamo, zar ne? Svi snimci koji ste videli, na njima samo crnce ubijamo, je li tako? – kaže joj Abot.

Poručnika su na konferenciji za novinare opisali kao ‘časnog policajca’ koji je napravio veliku grešku. – Ne znam šta misli, ali znam šta je rekao – dodali su na konferenciji.

Policijska stanica za neprikladne rasističke komentare saznala je u sredu nakon što su videli video koga se dokopala ABC-jeva televizija WSB. Do kraja istrage Abot je suspendovan, ali njegov advokat kaže da u potpunosti sarađuje i da njegovu izjavu treba posmatrati u kontekstu.

Šef policije kaže da bez obzira na kontekst, izgovora za ovakav komentar – nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.