Spakuj me u kutiju

Proleće je i vreme velikog spremanja i sređivanja stanova, ali i ormana, naravno. Treba skloniti na stranu sve one zimske džempere, šalove i kape i izneti neke lepršave letnje majičice i suknjice. Sve je to u redu, ali gde sada skloniti tu gomilu zimskih stvari koja vam sigurno neće trebati u nastupajućem periodu?

Odgovor na to pitanje su – kutije. Međutim, one velike braon ili bele kutije izgledaju tako ružno i njih sigurno ne možete držati na nekom vidljivom mestu, jer su prava pretnja da će vam kuća poprimiti izgled magacina. Ipak i za to postoji rešenje.

Po obliku, stilu, veličini i materijalu od kojih su izrađene kutije mogu biti veoma različite i raznovrsne. Mogu biti arhaične, egzotične, moderne, okrugle, četvrtaste, ovalne, duguljaste, velike, male, drvene, kartonske, plastične ili metalne. Koliko god raznorodne bile, zajednička strana im je to što su praktične. To znači da mogu da pokupe sve što je u kući potrebno, a nije poželjno da se vidi – od pribora za šivenje do šešira.

Veliki je i izbor već gotovih kutija: kartonskih, obloženih ukrasnim papirom, metalnih, od aluminijuma sa štampanim uzorkom, u starinskom stilu ili višebojnih plastičnih, ali im i cena nije baš niska. Međutim, ako imate strpljenja i vešte ruke, možete sami, prema sopstvenom ukusu i svojim potrebama, napraviti kutiju kakvu hoćete ili čak i čitav set kutija u istom stilu i na taj način rešiti se svih neophodnih sitnica. One će predstavljati pravi ukras u nekom lepo osvetljenom kutku vašeg stana. Zato prihvatite izazov. Mogu biti egzotične, obložene rustičnom tkaninom ili kolažne, ukrašene starim reklamama ili stripovima. Kutije mogu biti već gotove – od cipela ili nečeg drugog, a potreban vam je još i samolepljivi tapet odgovarajućeg desena, ukrasne nalepnice kao aplikacije i, ako želite, ukrasni gajtan koji će poslužiti kao ručka. Kakve god napravite, sigurno ćete biti ponosni na svoje malo delo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.