U trendu

Spasavanje psa

Vatrogasac koji se bacio u nabujalu reku kako bi spasao nemačkog ovčara uspeo je u tome, ali ga je ljutiti pas nakon toga ugrizao za ruku.
Zvaničnici vatrogasaca iz Los Anđelesa izjavili su da je 50 godina star Džo St. Džordžis, koji je zadobio lakše povrede ruke, odveden u okružnu bolnicu.
Pas, koga su nazvali Vernon, pronađen je u jednom gradu u Južnoj Kaliforniji. Nije imao ogrlicu ni kompjuterski čip, izjavio je Čarls Miler iz organizacije za zaštitu životinja.
Pas je stavljen u karantin kako bi veterinari pratili da li pokazuje simptome besnila, ali "izgleda da su se o njemu veoma dobro brinuli njegovi prethodni vlasnici", kaže Miler.
Najmanje 50 vatrogasaca odazvalo se na poziv da je pas u reci. Sat vremena vatrogasci su stajali na vrhu strme obale, bacali pojaseve za spasavanje i gume za plivanje, nadajući se da će ih pas uhvatiti. Većinu vremena pas je išao duž cevi ili male zaravni nasred reke, a ponekad bi se okliznuo. Jedan vatrogasac je ušao u reku i pokušao da ga uhvati, ali je pas pobegao. Uskoro je i cevi po kojima je pas išao potopila reka.
Kada je došao i helikopter, pas je nekako dospeo do rečne obale i pokušao da se popne, ali je tlo bilo suviše klizavo.
Vatrogasac Džo se potom bacio u reku iz helikoptera, borio se s uplašenim psom i odneo ga do slobode uz pomoć konopca. Iako ga je pas ujedao, Džo ga nije ispustio.
Miler kaže da pas ima nekoliko ogrebotina, ali se ipak dobro oseća.
"Pas će ostati u karantinu još 10 dana, osim ako se njegov vlasnik ne pojavi s potvrdom o vakcinaciji protiv besnila", kaže Miler. Onda pas može biti pušten kući. Ako se vlasnik ne pojavi, zvaničnici će mu naći novi dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.