Spontano odavanje pošte Prinsu na otvaranju džez festivala u Nju Orleansu

Otvaranje prvog dana tradicionalnog Festivala „džeza i nasledja“ u Nju Orleansu proteklo je u senci smrti američkog muzičara Prinsa.

Džez muzičari večeras su na otvaranju festivala spontano počeli da odaju počast genijalnom muzičaru koji je iznenada preminuo u četvrtak u svojoj rezidenciji u Mineapolisu.

Na početku festivala, izvedena je Prinsova pesma „Let’s Go Crazy“, a pevačica Vanda Rouzen pre početka svog nastupa izjavila je da je preminula „ikona pop muzike“.

Radost hiljada posetilaca džez festivala utihnula je posle vesti o iznenadnoj smrti slavnog „deteta iz Mineapolisa“.Duan Pitre, jedan od posetilaca, rekao je da je odrastao uz Prinsovu muziku i da je njegova majka stalno puštala njegove hitove.

Loren Sesil, takodje iz Nju Orleansa, navela je da je vest o Prinsovoj smrti dočekala sa nevericom.

Vest o Prinsovoj smrti iznenadila je ceo svet. Genijalni i plodni muzičar, Prins (57) bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Purple Rain“, „Cream“ i „Kiss“.

Prins je bio pevač, tekstopisac, muzičar i multi-instrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru. Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ 1985. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.