U trendu

Srbi obožavaju ovaj keks, ali ga svi pogrešno jedemo, evo kako je pravilno

Jafa keks je slatkiš koji se podrazumevao u nekim domovima, a generacije koje su odrastale uz jafu danas svojim mališanima serviraju ovaj keks kao desert.

Samo, kako vi jedete svoj jafa keks?

Proizvođač konditorskih proizvoda McVitie uradio je jedno istraživanje kako bi utvrdio na koji način je najbolje jesti jafu.

Rezultati su pokazali da je 35 odsto ispitanika jelo keks u dva zalogaja, prvo jednu polovinu keksa pa onda drugu sa jedenjem pomorandžinog dela i biskvita prelivenog čokoladom u isto vreme.

Njih 28 odsto su prvo jeli okrajke keksa pa tek onda slasnu sredinu sa pomorandžom. Unajmili su eksperta za hranu doktora Stjuarta Farimonda da definiše pravi način jedenja jafe jednom za uvek, piše Independent.

Po njegovom mišljenju, najbolji način da se jede jafa je da u istom momentu dobijete kombinaciju pomorandže, čokolade i vazdušastog biskvita. On savetuje da se prvo pojede keks po krajevima i da sebi onda ostavite savršenu sredinu sa sva tri sloja.

Iako je najpopularnija metoda jedenja keksa na pola, jedenje ovog keksa tako što se pojedu prvo krajevi pa slasna sredina je najslađi način da se ovaj keks pojede.

@ohitshan

the correct way to eat a Jaffa cake, ur welcome 🥰 #foryoupage #fyp #draft #british

♬ Coffee by Jack stauber – °

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.