U trendu

Srećni novčić

Jedan pljačkaš uzeo je 60 dolara, ali je žrtva pljačke tražila da joj vrati samo peni od cele ukradene sume! I to se dešava.
Vest nam dolazi iz grada Mekon, iz američke države Džordžija.
Ralf Bejker nije suviše iznerviran što je izgubio 60 dolara kada je neko upao u njegov stan i ukrao mu novčanik s novcem. Zanimao ga je samo peni koji je bio smešten u crnoj foliji u jednoj od pregrada novčanika. Ali, zašto mu je bio važan samo taj jedan peni?
On je pronašao sjajni peni na železničkoj stanici na Long Ajlendu, i to baš na dan kada je otišao da se pridruži mornarici 1965. godine.
Taj novčić je ostao uz ovog mornaričkog veterana sa stažom od 27 godina kroz rat u Vijetnamu, napade na kasarne u Bejrutu i borbe u Kuvajtu za vreme operacije "Pustinjska oluja" 1991. godine.
Ralf Bejker kaže da se oseća kao da je izgubio deo sebe otkako su mu ukrali njegov srećni novčić.
Bejker, sada 61-godišnjak, dodaje: "Taj novčić je kao ja – star je, sagoreo i potamneo, ali je video mnoga mesta koju većina običnih ljudi nema prilike da vidi".
Sada razumemo zašto je Ralf Bejker toliko vezan za svoj srećni novčić. I nadamo se da će policija uspeti da pronađe pljačkaša i da mu vrati peni s kojim je toliko toga prošao u svom životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar