Srpska manekenka: Samo je u Srbiji dojiti na javnom mestu – odvratno (foto)

Srpska manekenka Bojana Barović je na Instagramu objavila fotografiju kako u frizerskom salonu doji ćerkicu Leonu, a uz pozitivne, bilo je i negativnih komentara.

– Iznenadila sam se kad sam se ovde u Srbiji susrela sa tim jer se nisam bavila tim problemima dok nisam dobila bebu. Kad sam se porodila u Americi i dojila bebu u javnosti, videla sam da je to tamo najnormalnija stvar. Čak im je i simpatično i svi me gledaju sa odobravajućim osmesima kad to radim, a ovde je to nešto što je odvratno i potpuno neprihvatljivo – kaže Bojana, a prenosi Blic.

Kad neko kaže: “Jao, ovo je odvratno”, odmah pomislim kako živimo u 17. veku! Šta je tu odvratno? Ili kad postoje neke seksualne aluzije na sliku majke koja doji. E, to je odvratno. Kad dojim kod kuće, vidim da ni moj muž o tome uopšte ne razmišlja na taj seksualni način. Onda ne znam što bi bilo ko drugi. Mislim da ljudi koji imaju problem sa tim treba sami da se zapitaju zašto tako gledaju na jednu majku. Mislim da je upravo to poremećeno, a ne dojenje u javnosti – kaže Bojana i priča o tome zbog čega je još dojenje važno.

– Kod nas 13 posto žena doji. To je poražavajuće. Mene su dojili dve godine i sasvim sigurno da velikim delom zbog toga imam i bolji imunitet, niko ne može da me ubedi da to nije imalo nekog efekta. I sigurnost deteta se zasniva na tome. Ako je sve u redu, smatram da je suludo da se žena odrekne dojenja zarad toga da joj se ne spuste grudi ili slično. Svi znaju koliko to štiti i od virusa. Nikola je bio bolestan nedavno, imao je temperaturu 39, a Leona se nije zarazila, a bila je non-stop uz njega – kaže Bojana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.