U trendu

Srpske muke: Pekao paprike u Kanadi, sad mu preti kazna od 50.000 dolara

Bračni par Aleksić, koji godinama živi u Kanadi, našao se u problemima zbog pečenih paprika. Iako su domovinu odavno napustili, pripreme zimnice nisu se odrekli, kao ni pečenja crvene paprike za ajvar, prenose domaći mediji.

„Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom. Međutim, očigledno da je to nekome sad zasmetalo, pretpostavljam da su me komšije prijavile, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba“, ispričao je Goran Aleksić.

Ipak, nada se da bi ga ajvar, koji ga je uvalio u probleme, iz njih mogao i da ga izvuče.

„Kanađani obožavaju ajvar, svake godine smo našim kanadskim prijateljima žena i ja poklanjali po teglu. Možda u ponedeljak kad je zakazano ročište ponesem i sudiji jednu“, rekao je.

Ističe da prema kanadskom zakonu, za nepoštovanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vreme propisana kazna u Kanadi 50.000 dolara, a ko to ne može da plati ide u zatvor na godinu dana. Naime, Aleksiću ovo nije prvi sukob sa kanadskim pravosuđem.

„Recimo, jednom sudiji nije se svidelo kako sam se obukao, jer sam na suđenje došao u majici sa likom Vladimira Putina na kojoj je pisalo: “Sve ide po planu”, a na glavi sam nosio ličku kapu sa resicama na kojoj je bio izvezen dvoglavi orao. Sudija se razbesneo, rekao mi da sam provokator i zahtevao je da skinem kapu, ali ja sam to odbio, rekavši mu da kad naredi Pakistancima da skinu turban, tad ću i ja skinuti moj srpski fes“, ispričao je.

Inače, kaže da je, prema važećem kanadskom zakonu za nepoštovanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vreme u Kanadi, propisana kazna od 50.000 dolara, a ko nema da plati, ide u zatvor godinu dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.