Šta je porodica Kapone ostavila iza sebe?

Porodica Kapone i ozloglašena braća Al, Frenk i Ralf sejali su smrt u Čikagu tridesetih godina prošlog veka, ali je jedan od njih iza sebe ostavio i jednu dobru stvar, koja nam i danas čini život bezbednijim.

Kako prenosi „Hafington post“, Ralf Kapone je sasvim moguće jedan od pionira u bezbednosti prehrambenih proizvoda.

Navodno, poznati gangster je naredio svim mlekarama u Ilinoisu da posebnim nalepnicama obeležavaju datum proizvodnje na svojim flašama, nakon što se dete jednog njegovog poznanika otrovalo zbog pokvarenog mleka.

Iako zvanični organi u SAD nisu mogli novinarima potvrde istinitost ove priče, nisu mogli ni da je demantuju, a 76-godišnja Ralfova unuka Dirdri Kapone kaže da je to istina.

„Moj deda je otišao u Springfild potpuno samostalno i lobirao je da mlekarska industrija uvede obavezu ispisivanja datuma na flašama. Rok trajanja nije postojao, ali bi ljudi sami odlučivali da li je mleko suviše staro“, rekla je Dirdri za „Haf“ i dodala da je njen deda zbog toga dobio nadimak „Flašica“.

Inače, u moru legalnih i ilegalnih poslova kojima se bavila porodica Kapone, u proizvodnji i isporuci mleka po Čikagu su bili jedni od „većih igrača“, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.