Šta je zapravo palo s neba: Naučnici tvrde da je u pitanju svemirski otpad (foto)

Kada su se nedavno u Čileu pojavile vatrene kugle na nebu, mnogi su pretpostavili da je reč o meteorskoj kiši.

Međutim, detaljna analiza odbacila je ovu teoriju dok su stručnjaci objasnili da su to ustvari bili neidentifikovani svemirski objekti.

Tajanstvene, vatrene lopte srušile su se na sedam lokacija u gradu Dalcahue na čileanskom ostrvu Chiloe krajem prošlog meseca. Pretpostavlja se da su stigle s grmljavinom i spalile tlo koje su vatrogasci morali da gase.

Početni izveštaji tvrdili su da su vatrene kugle verovatno bile meteorska kiša. Međutim, geolog iz čileanske Nacionalne službe za geologiju i rudarstvo utvrdio je da ni na jednom od sedam lokacija gde su pale kugle nije bilo nikakvih tragova metorita.

Nove pretpostavke sugerišu da je reč o svemirskom otpadu. Međutim, zvaničnici kažu da će sprovesti dalja ispitivanja u Čileu u nameri da utvrde šta je tačno palo s neba.

3 komentara
 1. Tea

  Nismo sami,nesto se desava a niko nece da kaze sta…

 2. Anonimni

  Meni ,kao citaocu ,najvise deluje kao svemirski otpad.jer pada s neba ono cemu je prosao rok trajanja.

  1. Anonimni

   Pre par dana videli smo cudnu pojavu na nebu u sred dana, zao mi je sto ne mogu da vam pokazem slike tog objekta, koji sam snimio. Definitivno, nesto postoji sto se krije od nas. Sada sam ubedjen u to, iako sam bio skeptik prema takvim stvarima.

Napišite komentar