Šta radi novinar kada treba da napiše reportažu o prostituciji?

Pa, kako koji. Ovaj o kome je reč je izazvao bes predsednice Udruženja novinara Hong Konga, s obzirom na činjenicu da je previše temeljno obavio zadatak. Pomenuti reporter radi za hongkonški Internet-magazin HKCyber i sa poverenog se posla vratio i sa video-materijalom. U 16-minutnom snimku se moglo videti kako on traga po kvartu „crvenih svetiljki“, kako nalazi i odabire jednu od „kraljica noći“, a zatim i kako obavlja „posao“ sa njom! Zaista se previše uneo u materiju i „duboko“ ispitao poverenu mu temu.

Snimak je bio dostupan na pomenutom sajtu, ali je izazvao buru nezadovoljstva javnosti, kao i već pomenutu gnevnu reakciju predsednice Udruženja novinara. „To nije bilo profesionalno izveštavanje. Bilo je potpuno nepotrebno da se taj novinar upusti u sam čin, a kamoli da to još i stavi na web!“, komentariše ona.

Čitav ovaj slučaj je pokrenuo veliku raspravu o ograničavanju pristupa pornografskim sadržajima. Što se tiče prodaje takvog materijala, ona je zabranjena za osobe mlađe od 18 godina, ali kad je reč o Internetu, tu već ne postoje nikakva restrikcije. Što će reći, svaki je tinejdžer ili klinac mogao na miru da odgleda film-uputstvo o tome kako i gde pronaći družbenicu za jednu noć, a zatim i šta sa njom dalje raditi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.