U trendu

Šta se krije iza nestanka Amber, devojčice koja je inspirisala svet: Detalji koji će vas ostaviti bez daha

Jedna užasna situacija potresla je svet 1996. godine kada je devetogodišnja devojčica Amber kidnapovana dok je vozila bicikl.

U Srbiji, slična tragedija pogodila je porodicu malene Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala iz vidokruga svoje majke u Banjskom Polju. Ovaj slučaj je pokrenuo prvi put u Srbiji sistem „Pronađi me“, koji javnosti pruža detaljne informacije o nestalim osobama, inspirisan po uzoru na američki Amber Alert.

Amber Alert je posvećen devojčici Amber Hagerman, koja je kidnapovana u Arlingtonu, Teksas, sa samo 9 godina dok je vozila bicikl. Taj tragični događaj se odigrao 13. januara 1996. godine.

Amber je bila sa svojim mlađim bratom kada je odlučila da se još malo vozi na obližnjem parkingu, dok je njen brat otišao kući. Nažalost, to je bio trenutak kada ju je otela osoba u crnom pikapu, a jedini svedok bio je Džim Kevil, koji je pozvao policiju kada je video otmicu.

Nesrećni roditelji nisu znali šta se dešava sa svojom devojčicom četiri dana, sve dok čovek koji je šetao psa nije pronašao nago telo Amber u jednom potočiću, sa presečenim grlom. Njeno telo je pronađeno oko 8 kilometara daleko od mesta otmice.

Do danas, ovaj slučaj nije razrešen ostavljajući mnoga neodgovorena pitanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar