U trendu

Šta ste prvo videli na slici? Test danskog psihologa iz 1915. godine koji nepogrešivo otkriva vašu ličnost

Šta ste prvo videli na slici otkriva vašu suštinu 

Pred vama je jedan od najklasičnijih geštalt testova koji se koristi – Rubenova vaza. Reč je o testu danskog psihologa Edgara Rubena iz 1915. godine, kojim je dokazao da mozak može da radi samo jednu stvar u istom trenu.

Dakle, kada gledate ovu sliku vaš mozak ili vidi dva lica ili vazu – nemoguće je videti oba u isto vreme. U suštini, vaš um mora da odluči koja je boja figura i pozadina. Ako pretpostavite da je beli deo figura, a crni deo pozadina, videćete vazu. Ako posmatrate crni deo kao figuru, a beli deo kao pozadinu, videćete dva lica.

To je bila osnova.

Popularna psihologija razvila je dalje ovaj test ličnosti.

Potrebno je samo da pogledate fotografiju brzo, i odgovorite. I, šta ste prvo videli, lica ili vazu?

Lica

Prema tumačenjima psihologa vi ste ekstrovertna osoba. Orijentisani ste na ljude i često se okruženi njima. Samo je važno da znate da li ste okruženi ljudima koji vam daju ili crpe energiju. Osim toga imate smisao za detalje. Šira slika nekada može da vam promakne. Upravo zbog detalja, lako donosite odluke.

Vaza

Ako ste prvo videli vazu, vi ste sebi na prvom mestu. Više volite da vreme provodite tako što ćete analizirati sebe, nego druge. Imate prijatelje, ali samo nekoliko njih. Nova poznanstva su pravo mučenje za vas. Ipak, vi se ne zamarate detaljima, jako ste spontani i spremni da nekada učinite neočekivano, tačnije, da promenite život iz korena, piše City magazine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)