U trendu

Šta to uspešni rade vikendom? Ležanje pred TV-om i spavanje do podne pokazuju vašu neproduktivnost

Ugledna američka stranica Entreprejner objavila je članak kojim upućuju ljude na promenu svojih vikend aktivnosti kako bi povećali svoju produktivnost tokom nedelje, osećali se zadovoljnije i dočekali početak radne nedelje sa manje stresa.

Nije tačno da vikende treba da provedete izležavajući se pred TV-om, ne radeći ništa i spavajući do podneva. Ukoliko želite da se napunite pozitivnom energijom i ponedeljak dočekate još spremniji – isplanirajte vreme i aktivnosti i konačno iskoristite dva slobodna dana, prenosi ovaj američki magazin.

Isplanirajte vikend

Planirate radni dan, godišnji odmor, karijeru i privatne obaveze pa zašto ne biste planirali i vikende. Pritom mislimo na planiranje nekoliko događanja, koji bi sprečili nepotrebno ostajanje kod kuće. Primera radi, isplanirajte večeru sa prijateljima, posetu muzeju ili odlazak na koncert. Ostalo prepustite danu i raspoloženju.

Provedite vreme sa svojim voljenim osobama

S obzirom da tokom radne nedelje uglavnom nemate vremena za njih, vikendi su tu da nadoknadite propušteno i provedete kvalitetne trenutke sa svojom porodicom. To će vam pomoći u opuštanju i omogućiće vam toliko potrebno osveženje i pozitivnu energiju koja će vam trebati za novu radnu nedelju.

Budite nedostupni

Kako biste izbegli stres, isključite sve telefone, ne proveravajte mejlove i društvene mreže. Tako ćete provesti kvalitetnije vreme sami sa sobom, prijateljima, porodicom, ne obraćajući pažnju na nevažne stvari koje ćete ionako rešavati tek od ponedeljka.

Pripremite se za sledeću nedelju

Subotu iskoristite za odmor, ali deo nedelje iskoristite za planiranje sledeće radne nedelje. Obavite sitne kućne poslove i napravite listu obaveza za sledeću nedelju, kako bi ponedeljak dočekali što spremniji.

Učinite nešto drugačije

Da biste imali osećaj da je vikend, trebali biste da učinite nešto drugačije, neobično, nešto što tokom nedelje ne radite. Zato pronađite neki hobi ili aktivnost koja vas opušta i veseli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.