U trendu

Stanovnici ovog grada uživaju i na minus 40 stepeni! (video)

Stanovnici Astane ne odustaju od kupanja u reci Esil (Išim), skijanja, ni drugih sportskih aktivnosti na otvorenom, uprkos tome što se temperatura vazduha spušta i do minus 40 stepeni.

Zima u Kazahstanu traje šest meseci, zbog čega su stanovnici Astane navikli na ekstremno niske temperature, i ne dozvoljavaju da ih to spreči u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Na ovom području mogu se videti ribari, plivači i skijaši koji su odlučili da vikend provedu baveći se sportom. Pojedinci su uživali u trčanju i skijanju, dok su se drugi odlučili za topliju varijantu i vožnju bicikla u sportskim dvoranama.

Uldana Romanova izjavila je da uprkos hladnom vremenu, vikendom unuke dovodi do reke kako bi zajedno provodili vreme i igrali se.

„Iako je vreme hladno, suprug, petogodišnji unuk i ja se od jutra sankamo. Stalno smo u pokretu, pa nam nije hladno“, dodala je.

Romanova je rekla da već 15 godina žive u Astani, gde temperaturi zimi umeju da budu izuzetno niske.

„Ljudi se ne zatvaraju u kuće jer je napolju hladno. Bave se sportom i učestvuju u društvenim aktivnostima“, objasnila je.

U ribolov je krenuo i Sergej Sidorov koji ,da bi došao do ribe, mora da iseče led debeo i do metar.

„Ribolov je jedna od stvari koje volim najviše da radim. Dolazim uprkos hladnoći. Tu sam sam u prirodi i odmaram. Pruža mi veliko zadovoljstvo“, rekao je Sidorov.

Almas Sejterbajev već dve godine ulazi u reku okovanu ledom. Dodao je da je kupanje zimi zdrav način života.

„U vodu je lakše ući na hladnoći. Kada je napolju minus 30, temperatura vode iznosi dva do tri stepena“, rekao je.

Sejterbajev smatra kako je hladna voda dobra i za metabolizam, i da se kupaju kako deca od dve godine, tako i stari od 70, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.