U trendu

Stara škola: Ona ima 81 godinu i radi kao stjuardesa (video)

Bet Neš ima 81 godinu i najstarija je američka stjuardesa. Isti posao radi već 60 godina sa istom energijom.

Putnike uvek dočekuje i ispraća sa smeškom, uvek je ljubazna i draga. Kolege je hvale da posao obavlja vrlo profesionalno.

– To je stara škola, a Bet je nesumnjivo zvezda Airbus džeta – kaže pilot Majk Margiota. U SAD-u piloti moraju u penziju sa 65 godina, ali za stjuardese i stjuarde takvo ograničenje ne postoji, a Bet je najstarija u tom poslu.

Dan mi počinje u 2.10 sati. Imam dve budilice. Pripremam hranu za svog jedinog sina koji je invalid i pre zore dolazim u vazdušnu luku Ronald Regan National Airport – kaže Bet koja živi u Virdžiniji.

Najviše voli rutu Vašington-Boston-Vašington na kojoj ima prioritet zbog svojih godina.

Bet je imala 21 godinu kada je počela da radi kao stjuardesa za Eastern Air Lines. Tada su avionom putovale uglavnom elite, a putnici su većinom bili muškarci.

– Tada nije bilo gotovih obroka nego su stjuardese kuvale jastoge i pripremale patke i sekle meso, a u prvoj klasi putnici su jeli sa srebrnim priborom i iz porculanskog posuđa. Nije bilo „mešanja“, letovi su bili ili prva klasa ili turistički. U turističkim klasama smo prodavali sendviče i mleko – kaže Bet i dodaje kako još ne razmišlja o penziji, piše Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.