Stogodišnjakinja dan započinje čašicom brendija i lumpuje do zore (video)

Mari Luiz Virt, stogodišnjakinja iz Francuske misterija je ljudima širom sveta. Iako u poznim godinama, Mari izgleda kao da nema više od 70!

Iako bi mnogi pomislili da veoma vodi računa o sebi, istina o Marinom životu je sasvim drugačija. Naime, Mari je vlasnica bara, redovno lumpuje, a ne vodi ni mnogo računa o tome da se zdravo hrani. Kako kaže, bar je nasledila od oca koji je preminuo kada je imala 37 godina. Od tada svakog dana vodi računa o ovom ugostiteljskom objektu bez imena.

Bar otvara svako jutro u 8:15, a sa prvom mušterijom obavezno popije i čašicu brendija. Svakog jutra ustaje u sedam, a neretko ostaje budna i do dva sata ujutru, što joj ne predstavlja nikakav problem.

– Živim kao neko ko ima 60 godina, obožavam da izlazim i da plešem – kaže Mari.

Osim što voli da popije od jutra, ova vremešna dama ne bira mnogo ni šta jede. Mari jede veoma začinjenu hranu, a neretko uzima i namirnice koje su čak i onima mlađim od nje strogo zabranjene.

– Ne pijem mleko i jedem sve što ne bi trebalo. Da mi date da biram između majoneza i džema, izabrala bih majonez. Nemam ni malo holesterola – kaže ova neverovatna gospođa, a prenose mediji.

Svoju tajnu dugovečnosti ni sama ne zna, pa kaže: “Kako ja da znam zašto sam ovakva kakva jesam? Samo Bog može da zna, a on ne priča sa mnom.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.