Sunce u kosi

Nova boja, dobro ošišana kosa ili nešto treće – šta je to što je na izmaku ovog leta prijalo vašim vlasima? Trendovi se menjaju, ali se svi frizeri slažu da ništa ne može da zameni svakodnevnu negu kose.

U letnjim mesecima vlasi su izložene vrelim sunčevim zracima, hloru i soli, što ih zajedno s bojenjem i tretmanima agresivnim hemijskim sredstvima može učiniti suvim, beživotnim i lomljivim. Zbog toga stručnjaci upozoravaju na to da prilikom zaštite od spoljnih uticaja ne treba zaboraviti ni kosu.

Prečesto pranje šamponom više šteti nego što koristi. Posle plivanja u moru ili bazenu, dovoljno je ispiranje običnom vodom. Ako ste nepopravljiva čistunica, perite kosu svakog drugog dana. Mnogo je važnije svakodnevno nanošenje balsama i zaštitne kreme. Počnite oko dva centimetra od korena, pa balsam češljanjem spustite do krajeva vlasi. Kondicioner treba da odstoji desetak minuta, a možete ga ostaviti da deluje i celog dana tako što ćete kosu uviti i prikačiti zanimljivim šnalicama.

Od sunčevog zračenja svoju kosu možete da zaštitite šarenim maramama ili interesantnim šeširima. Igrajte se bojama i materijalima, a nedostatak frizure nadoknadite detaljima kao što su trake i šnale.

Na ovaj način možete da imate i lepu frizuru, ali i neku zanimljivu kreaciju uz pomoć šešira ili marame dok ste na odmoru. „Nosite sunce u svojoj kosi!“, poručuju frizeri za sunčane dane, pa zašto ih ne poslušati. Uz pravilnu negu kose i vi možete da izgledate zanosno. Zašto onda ne probati?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.