U trendu

Surfer posle „bliskog susreta“: Kako se spasiti od ajkule? Udariš je u njušku i bežiš! (video)

Surfer novajlija, Čarli Fraj, uspeo je da se odbrani od ajkule tako što je udario po njuški.

Napad se desio danas nadomak obale Australije, a surfer je uspeo da prođe sa lakšim povredama desnog ramena i nadlaktice.

Fraj je po profesiji doktor, a rekao je da je nedavno gledao video klip na sajtu JuTjub, u kome je profesionalni surfer Mik Fening opisao svoj famozni beg od ajkule tokom takmičenja 2015. godine.

„Kada se desilo, rekao sam sebi uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno“, rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

„Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja glavu. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas tako da sam odsurfovao“, priča Fraj.

On kaže da uopšte nije primetio krvavu ruku dok nije došao na obalu.

„Nisam uopšte primetio u trenutku, jer dok sam surfovao samo sam mislio: “Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možes i onda plivaj svoj život““, rekao je Fraj.

Ajkulu si primetili i spasioci, a koristili su i dronove da se uvere da je napustila područje.

Fraj će biti van okeana nedelju dana, ali kaže da posle toga, jedva čeka da se vrati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.