U trendu

Surfer posle „bliskog susreta“: Kako se spasiti od ajkule? Udariš je u njušku i bežiš! (video)

Surfer novajlija, Čarli Fraj, uspeo je da se odbrani od ajkule tako što je udario po njuški.

Napad se desio danas nadomak obale Australije, a surfer je uspeo da prođe sa lakšim povredama desnog ramena i nadlaktice.

Fraj je po profesiji doktor, a rekao je da je nedavno gledao video klip na sajtu JuTjub, u kome je profesionalni surfer Mik Fening opisao svoj famozni beg od ajkule tokom takmičenja 2015. godine.

„Kada se desilo, rekao sam sebi uradi isto što je i Mik uradio. Samo je udari u njušku. Dakle Mik, ako gledaš ili slušaš, dugujem ti pivo. Hvala ti puno“, rekao je Fraj, prenosi AP.

On se u trenutku napada nalazio na plaži Avoka, 100 kilometara severno od Sidneja.

„Surfovali smo i osetio sam ogroman udarac sa desne strane. Prišla mi je neprimećeno. Mislio sam da se drug šali sa mnom. Okrenuo sam se i video ajkulu kako izlazi iz vode i pomalja glavu. Samo sam je udario u njušku levom rukom i onda sam uspeo da pobegnem nazad na dasku, zovnem drugove, a na sreću, naleteo je i talas tako da sam odsurfovao“, priča Fraj.

On kaže da uopšte nije primetio krvavu ruku dok nije došao na obalu.

„Nisam uopšte primetio u trenutku, jer dok sam surfovao samo sam mislio: “Umreću. Stvarno ću umreti. Pomislih, surfuj na talasu koliko možes i onda plivaj svoj život““, rekao je Fraj.

Ajkulu si primetili i spasioci, a koristili su i dronove da se uvere da je napustila područje.

Fraj će biti van okeana nedelju dana, ali kaže da posle toga, jedva čeka da se vrati.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike