U trendu

Sutra počinje festival Egzit u Novom Sadu

Ovogodišnji Egzit (Exit) festival počeće sutra, 7. jula, na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, a medju najvećim zvezdama nastupiće Eli Goulding (Ellie Goulding) i Dejvid Geta (David Guetta).

Na Egzit ove godine dolaze i Prodidži (The Prodigy), Džordž Klinton (George Clinton), Viz Kalifa (Wiz Khalifa), Gramatik iz Slovenije, pankeri Anti fleg (Flag) i Kok sperer (Cock Sparrer).

Bine festivala rezervisane su i za domaće i regionalne izvodjače, medju kojima su Bed kopi (Bad Copy), Božo Vrećo i Disciplin A Kitchme. Na jednom od najatraktivinijih festivalskih plesnih podijuma Dens areni (Dance Arena) nastupiće neka od najznačajnijiimena elektronske muzike kao što je Riči Houtin (Richie Hawtin).

Kapije festivala otvaraju se popodne, a preuzimanje narukvica i kupovina jednodnevnih ulaznica može se obaviti na punktovima u centru Novog Sada, kao i u blizini ulaza na Tvrdjavu, kod Lovotursa.

I ove godine organizatori Exit festivala obezbedili su za posetioce smeštaj u kampu „Exit Village“, čiji je kapacitet od 3.000 do 4.000 mesta i nalazi se na novosadskoj plaži Štrand.

Organizatori su najavili da ove godine očekuju porast poseta iz inostranstva na festivalu za 30 odsto, kao posledicu nekoliko prestižnih nagrada koje je Egzit osvojio tokom godine.

Direktor festivala Dušan Kovačević rekao je da su ove godine pojedine bine doživele veliku ekspanziju, te da će biti vraćene tribine i razgovori o važnim društvenim temama.

„Ono što mogu ekskluzivno da najavim jeste povratak Zip line-a na Tvrdjavu, kao i nekoliko akrobatskih senzacija. Prvi put će ove godine na Fjužn bini (Fusion) će biti instaliran pravi pab“, rekao je Kovačević za novosadski O radio.

On je na otvaranju Regionalnog sajma omladinskog turizma Jut fer (Youth Fair) sinoć u Novom Sadu najavio da će, osim Revolušn (Revolution) festivala u Rumuniji, Si dens (Sea Dance) festivala u Budvi i Jut fera, Egzitova ponuda letnje zabave uskoro biti obogaćena još jednim festivalom u jednoj od zemalja regiona.

Ovogodišnji Exit trajaće od 7. do 10. jula, nakon čega se žurke sele na plažu Jaz u Budvi i na Si dens festival od 14. do 16. jula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.