U trendu

Sve je na prodaju

Ljudskoj dovitljivosti izgleda da nema kraja. Naime, neko se dosetio da prodaje ni manje ni više nego kosmičku robu, to jest, meteorite!

Nebo kao fabrika je veoma izdašno i, što je najvažnije, neprekidno radi. U toku jednog dana ka Zemlji uputi nekoliko stotina tona ovih krupnijih delića kosmičke materije koji se usijavaju u Zemljinoj atmosferi, ali ipak uspevaju da dospeju do površine naše planete. Ko želi da ih kupi kao kosmički ukras, može da se obrati američkoj kompaniji pod nazivom „Arizona Skies Meteorites“. Oni raspolažu svim mogućim vrstama meteorita – metalnim, kamenim i ugljenikovim, a mogu, uz odgovarajuću naknadu, naravno, da odrede jesu li vaši meteori nastali u sudaru malih nebeskih tela u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera ili udarom nekog asteroida o Mesec ili Mars.

Čuveni krater u Arizoni nastao je pre nekih 65 miliona godina udarom povećeg asteroida o Zemlju. Njega godišnje poseti veliki broj ljudi kojima se može prodati dosta „suvenira“ iz svemira. Budući da je malo verovatno da će meteoriti za kraj puta ponovo odabrati područje američke države Arizone, pametni prodavac je za „rudnik meteorita“, sledeći primer naučnika, izabrao Antarktik, jer se na ledu najlakše mogu prepoznati ovi došljaci iz kosmosa. Tako posao cveta. Nije obična stvar kupiti malo nebesko telo koje može biti starije od milijardu godina i čuvati u sebi mnoge tajne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.