U trendu

Sve smo iste: Fotografija srpske manekenke i nepoznate bake dirnula je mnoge

Poznata srpska dizajnerka i manekenka Ines Klara podelila je sa pratiocima na društvenim mrežama fotografiju kao i priču koja je prati, a koja je dirnula hiljade korisnika Instagrama i Fejsbuka.

Volim da se setim ovog dana. Ja sam pala u nesvest na Fashion Week-u jer sam drzala neku glupu dijetu. Ova divna baka je…

Gepostet von Ines Klara am Samstag, 22. April 2017

Na fotografiji Ines leži u bolnici i za ruku drži bakicu sa maramom na glavi. Iako su svi pomislili da se znaju, istina je drugačija. Naime, u toj bolnici, na tim krevetima prvi put su se i videle. A zašto se drže za ruke, objasnila je Ines porukom koju prenosimo u celosti:

‘Volim da se setim ovog dana. Ja sam pala u nesvest na Fashion Weeku jer sam držala neku glupu dijetu. Ova divna baka je radila cieo dan na njivi i pozlilo joj je i otekli su joj prsti. Tresla se od straha, iako je osmehom pokušavala sve da uveri da se ne boji. Iako smo naizgled različite, mi smo iste. Uhvatila sam je za ruku da pokušam da joj prenesem deo moje snage, a tek kasnije sam shvatila da je i ona mene smirila.

Ma koliko godina, iskustva, uspeha, novca imale, sve smo iste. I umesto što se konstantno takmičimo, žene trebaju da budu podrška jedna drugoj. Ja se radujem kada vidim srećnu ženu, bilo da je njena sreća gomila dece i muž, ili tona cipela i torbi, ili izlasci i putovanja, ili tetovaže i motori. Ne zavidim, mogu nešto da naučim od nje. Ne osuđujem, svako ima pravo na izbor. Ne znam kada su žene postale jedne drugoj neprijatelji i kada su ljubomora i zloban osmeh zamenili jedno iskreno ‘bravo’?

Bravo što si pokrenula mlada firmu, a ne ‘šta ova mala zna u njenim godinama’. Bravo što sto si u četrdesetim pokrenula firmu, a ne ‘bolje da pazi na decu nego što je ceo dan na poslu’. Bravo što si podigla troje dece i kuvaš i pereš za petoro svaki dan, nego ‘ma ona je obična domaćica, to nije posao’. Bravo što si priuštila sebi skupe čizme, sada si me motivisala da više radim, a ne ‘bolje da traži muža nego što kupuje čizme, a i noge joj izgledaju debelo u njima’.

Bile bi mnogo jače kada bi bile prijateljice jedne drugima jer smo sve mnogo sličnije nego što izgleda. Sve smo žene. Ne podmećimo već pružimo ruku jedna drugoj.’

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.