Svega vam je preko glave? Postanite Tarzan!

Obukao pocepane farmerice, skinuo se do pola, popeo na granu i zasvirao harmoniku. Čoveku je bilo svega dosta! Lik o kome je reč je Italijan Antonio Mollo, 46-godišnji bolničar koji je pobegao od svakodnevnih stresova i ubitačnog ritma savremenog života. Njegov novi dom je postao rimski park kod „Villa Borghese“, gde je on ponovo pronašao svoj mir. Novinari lokalnih listova su ga već krstili nadimcima kao što su „Robinson Crusoe“ ili „il Tarzan metropolitano“, što će reći „gradski Tarzan“. Neki ga smatraju ludakom, neki se slažu sa njegovim izborom i razumeju njegovo ponašanje. U svakom slučaju, on ne haje i živi svoj novi život.

„Radio sam u bolnici gde sam ljude spašavao od smrti. Ali, pregoreo sam. „Ubila“ me mučna svakodnevnica: put do posla, posao, kuća, ponovo posao… Odlučio sam da sve ostavim i dođem ovde. Tu sam slobodan i mislim da sam našao 95% sreće“, objašnjava on. Za ostalih 5% kaže da čine ljubav koja mu u životu nedostaje. Možda će mu se na drvetu pridružiti i neka Džejn kojoj se gradska vreva takođe smučila i koja traži slobodu i mir. Nadamo se.

Bez obzira šta o njemu njegovi sugrađani mislili, „rimski Tarzan“ živi svoj život i dalje, danju ga, uz svoju harmoniku, provodeći na drvetu i hraneći gljivama i divljim biljkama, a noću, spavajući u kartonskoj kutiji, odmah pored skulpture operskog kompozitora Gaetano-a Donizetti-ja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.