U trendu

Svešteniku bodibilderu zabranjeno da sablažnjava vernike na takmičenjima

Oduševljenje Poljaka i velika slava „bodibildera u mantiji“ u medijima i na društvenim mrežama, rimokatoličkog sveštenika Artura Kapronja, paroha Osječnjice na jugozapadu Poljske, trajali su svega nekoliko dana, dok mu velikodostojnici nisu zabranili dalja takmičenja zbog napisa u tabloidima.

Svešteniku Arturu Kapronju bodibilding je dugogodišnji hobi, a takmičenja i uspesi koje postiže Poljskoj katoličkoj crkvi i njegovim nadredjenim biskupima iz Legnjice nisu smetali, čak su podržavali bavljenje sportom po poslovici „u zdravom telu zdrav duh“, sve dok u nedelju poljska privatna televizija TVN nije objavila izveštaj i snimak sa prvenstva bodibildera juniora i veterana i obavestila da je četvrto mesto zauzeo katolički sveštenik.

Sam Kapronj je na svom profilu na Fejsbuku obavestio da će se takmičiti i pozvao svoje vernike da navijaju za njega, a snimak TVN preuzeli su odmah gotovo svi mediji i odmah je počeo da prikuplja masu lajkova na društvenim mrežama.

Radost i ponos navijača i vernika trajala je medjutim kratko, do četvrtka kada je biskup Zbignjev Kjernjikovski pozvao Kapronja da ga izgrdi što pred vernicima i celom Poljskom paradira obnaženog tela u gaćama i dalja takmičenja mu zabranio.

„Shvatio sam svoju grešku da sam time što sam učestvovao na Prvenstvu bodibildera Poljske i time što su snimak objavili mediji sablaznio vernike i molim ih za oproštaj“, objavio je posle toga na Fejsbuku popularni sveštenik.

Dok nije izbila afera na profilu bodibildera u mantiji na Fejsbuku, pojavljivali su se uglavnom pozitivni komentari i izrazi zahvalnosti vernika što svojim primerom i njih podstiče da misle i na svoje zdravlje i počnu da se bave nekim sportom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.