U trendu

Svet bruji o dečaku koji je sam sebi izgradio kuću iz snova (foto)

Luk Til (13) je dečak iz Ajove koji ima zanimljiva interesovanja, a još kao mali pokazao je da ga veoma zanima građevinarstvo. I nije sve ostalo samo na nivou dečačke znatiželje, već je odlučio da svoja znanja primeni i u praksi.

Naime, trinaestogodišnji Luk je u svom dvorištu napravio mini kućicu iz snova.

New VIDEO is up, go check it https://youtu.be/KGgwGc1fmII

Posted by Luke Thill on Wednesday, September 26, 2018

Na društvenim mrežama je sa ostatkom sveta podelio ideju na koju je došao još prošlog leta – da sagradi kuću o kojoj mnogi tinedžeri sanjaju.

Dečak je rekao da mu je bilo dosadno i da je to vreme želeo da ga potroši na najbolji mogući način. Za sprovođenje svoje ideje bio mu je potreban novac, koji nije imao. Zato je odlučio da potraži ljude koji bi mu pomogli, a da zauzvrat da on njima uradi nešto što im je potrebno.

Tako je zamolio prijatelja svojih roditelja da mu sredi električne instalacije u njegovoj novoj kući, a on mu je zauzvrat očistio celu garažu.

Još od malih nogu je molio oca da ga nauči da radi sa alatom. Vredno je učio i sada je to svoje znanje mogao konačno i da primeni.

Oko 75 odsto materijala koji je koristio za gradnju kuće je reciklirano, a većinu je uzeo iz stare kuće njegove bake. Prednja vrata je dobio od ujakove trošne kuće i gotovo cela porodica se uključila u ovaj mini projekat.

Na posletku, Luk je uspeo da napravi kuću o kojoj je godinama sanjao. Sada je to njegovo malo utočište u kojem voli da provodi vreme sa svojim prijateljima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.