Svet uspešnih i slavnih

Luj Fransoa Kartije 1847. godine preuzima od svog učitelja radionicu nakita u Parizu i počinje sopstveni posao, što će mu doneti svetsku slavu. „Kartijea“ je 1904. godine nagradio engleski kralj Edvard Sedmi. Pored toga, „Kartije“ pomaže generala De Gola u pokretu za slobodnu Francusku, redovni kupac mu je vojvoda od Vindzora, a 1969. godine Ričard Barton u njujorškoj prodavnici kupuje skupoceni dijamant za Elizabet Tejlor. Danas muškarci širom sveta tu mogu naći ekskluzivni nakit, satove, parfeme, olovke ili upaljače.

Henri Ford, začetnik jedne od najvećih automobilskih industrija, sin je seljaka, baš kao i Džon Voker, osnivač kompanije koja proizvodi danas najprodavaniji viski na svetu. Te prve, 1903. godine „Ford“ je tek jedna od 88 automobilskih kompanija. Dok pokreće posao i postavlja svoju originalnu recepturu za viski, Džon Voker je tek petnaestogodišnjak. Obojca su imala snažnu viziju, pokretačku energiju i želju da postignu cilj.

Svi znaju šta je „Kartije“, „Ford“ ili „Džoni Voker“. Da li su trojica osnivača odmah znala da će njihova imena postati tako poznata? Verovatno nisu. Da li su želeli da budu najbolji? O, da! To je bilo dovoljno za prvi korak.

Svakoga dana imamo mogućnost da želju pretvorimo u volju i da uživamo u putu koji nas vodi ka ispunjenju. Svakog trenutka pravimo izbore. Ne znamo da li je naša životna priča takva da bi nam na njoj pozavideli Tifani, Čaplin ili Henri Miler – ne znamo dok ne pokušamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.