Svi ih bacate, a kad vidite koliko su zdrave i korisne semenke od lubenice, razmislićete ubuduće

Semenke lubenice uglavnom svi bacamo, ne znajući koliko su one zdrave i korisne,  sadrže dijetetska vlakna koja su odlična za pravilan rad digestivnog trakta, creva, a pomažu i kod pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice i upalnih procesa u organizmu.

One u sebi sadrže supstancu citrulin koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova, pa povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pektoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Da biste iskoristili sva lekovita svojstva ovih semenki, potrebno je da ih skuvate, sameljete ili ispečete, a zatim konzumirate.

Pored toga, možete da napravite i čaj od semenka lubenice koji je jedan od najboljih lekova za prečišćavanje bubrega, creva i mokraćne bešike.

Evo kako da ga napravite:

Koristi se 4 kašike isključivo svežih semenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju u blenderu i kuvaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.

Korišćenje ovih semenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, pa čak i za sjaj i lepotu kože. Semenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u telu, prenosi Stil.

Semenke lubenice odličano su sredstvo za jačanje libida i potencije kod muškaraca. Čaj od semenki preporučuje se i dijabetičarima kao sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.

Semenke lubenice sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, kalijuma, mangana i niacina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.