U trendu

Svrbi vas levi ili desni dlan? Evo šta to zaista znači

Većina osoba je čula da se svrab na dlanovima povezuje od davnina sa davanjem i primanjem novca. Šta zaista znači kada vas svrbi levi ili desni dlan? Da li za sve to postoji medicinsko objašnjenje ili je sve puko sujeverje?

Prema narodnom verovanju, ukoliko vas zasvrbi levi dlan, sigurno ćete dobiti neki novac, a ukoliko vas svrbi desni, daćete novac.

Sujeverje je drugačije i zavisi koji vas dlan svrbi. Ono kaže da je svrab vezan za novčani dobitak i, u zavisnosti od levog ili desnog dlana, vi ćete dobiti ili izgubiti novac. Ako je desni dlan, onda ćete dobiti novac, dok levi označava trošak.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja.

Kaže se da ne valja češati levi dlan ukoliko svrbi, već da treba dlan da trljate o kosu i kažete: “Koliko dlaka, toliko para”, kako biste dobili što više novca.

Postoje i medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama. Leva ruka označava mogućnost, dok desna aktivnost. Leva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i za to ćete morati da date novac. Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija u stvari izlazi i zamenjuje se novcem koji dolazi.

Da bi vas dlan manje svrbeo treba da ga protrljate o neku drvenu površinu. Energija će se tada preneti na drvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)