Tajna bele košulje

Da li ste muškarac koji prati aktuelne modne trendove? Laki test u vidu pogleda nemarno bačenog na sadržaj vašeg ormana brzo će postaviti dijagnozu. Za potvrdan odgovor ove sezone biće nepohodno nekoliko košulja što vedrijih boja. Ponuda vodećih brendova muške odeće će vam baš to i potvrditi. Čini se da su ove sezone dizajneri bezobrazno prošetali mušku košulju kroz čitav spektar boja i mnogo uglavnom neočekivanih kombinacija i desena. Ukoliko ste ipak dovoljno hrabri da trend podredite stilu, onda vas ovo ludilo za bojom neće preterano pogoditi. U tom slučaju vaš orman će brižno čuvati belu košulju.

Tajna bele košulje je upravo u beskrajnoj mogućnosti transformacije. Sa džinsom je divlja i jaka, a pod odelom mirna i nevina. U njoj jednako ubedljivo možete biti i kosmopolita i kauboj. Čini se da je zbog toga sasvim logično savetovati da pri kupovini bele košulje zaboravite štedljivost. Igrajte na kartu kvaliteta. Razmislite o mešavini pamuka i svile, a posebnu pažnju obratite na detalje. Da li ste znali da kvalitetna košulja nikad neće imati plastičnu dugmad već, na primer, dugmad izrađenu od školjki, kao i to da će razmak među njima biti minimalan kako bi se izbegla neprijatna otvaranja?

Posebno pitanje je da li će njen kroj odgovarati vašoj građi. Upamtite da se idealna dužina rukava pri opuštenoj ruci poklapa sa visinom zgloba. Ukoliko rukav bude predug, ličićete na osnovca u tatinoj košulji, a ako bude prekratak, ličićete na srednjoškolca u košulji iz osnovne. Ponekad postoji i prva pomoć. U opuštenoj varijanti možete kamuflirati neodgovarajuću dužinu rukava tako što ćete ih zavrnuti. Zaboravite na to lako rešenje ako je vaša kombinacija formalna. Centimetar rukava košulje jednostavno mora da viri ispod rukava sakoa.

Dok oblačite svoju idealnu belu košulju i polako kopčate dugmad, ne zaboravite da se zaustavite negde između Foresta Gampa i Toma Džounsa. Istina, Forest Gamp je daleko dogurao zakopčan do grla, a ne treba sporiti ni to da je slavni pevač imao dosta uspeha kod svojih obožavateljki baš zahvaljujući uvek otkopčanoj košulji. Ipak, nijedan od ta dva stila nije svakodnevna preporuka. Arbitri stila slažu se u tome da su dva otkopčana dugmeta na košulji idealna kombinacija opuštenog i seksi izgleda. Više od toga i imaćete veći dekolte od vaše lepše polovine, a manje od toga – izgledaćete kao misionar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.