U trendu

Taksista vožnju od aerodroma do centra naplatio 247 evra, sada ide u zatvor (video)

Sud u Parizu osudio je na zatvorsku kaznu od osam meseci taksistu koji je jednom paru s Tajlanda vožnju od aerodroma naplatio 247 evra.

https://youtu.be/pWCWaTieOyU

Vožnja od aerodroma Šarl de Gol do centra Pariza obično košta 45 do 55 evra, međutim taksista je rekao da je cena 247 evra. Par turista mu je ponudio 200 evra kako bi ih pustio iz vozila, javlja BBC.

Međutim, taksista je insistirao da mu turisti sa Tajlanda plate 247 evra za vožnju, do su oni su zatražili da otključa vrata automobila i pusti ih napolje kod policijske stanice. Kada je Čarkrid Tanhačartotin, jedan od turista koji su se vozili u tom taksiju, od vozača zatražio njegovu dozvolu, ovaj mu je pokazao dokument, ali je na sudu rekao da o tome ništa ne zna i da on nije taksista.

Vozač Enok C. proglašen je krivim za prevaru i iznudu uz pretnje. U video snimku se čuje kako govori da radi za privatnu taksi kompaniju VTC, na francuskom ‘Chauffeur Privé’.

Francuske novine Le Parisien pišu da su iz privatne taksi kompanije VTC potvrdili da vozač nije zaposlen kod njih.

Na video snimku se između ostalog vidi da vozač postaje agresivan prema turistima kad su mu ponudili 180 evra za vožnju.

‘Platite mi 200 evra! Platite mi!’, vikao je.

Snimak je objavio sam turista Čarkrid i ispod napisao da ga je ‘taksista prevarant napao i pokušao da mu oduzme mobilni koji je pao na njegovo lice kad je pokušao da fotografiše taksistu’.

– Vozio je unaokolo brzo dok smo mi zvali policiju. Nakon neuspešnih pregovora i dužeg vremena, umorili smo se i odlučili da mu platimo 200 evra samo da možemo da izađemo iz auta. Otključao je vrata i konačno smo izašli’, napisao je Čarkrid.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.