Te lude arhitekte

Propeller Island City Lodge može da se nazove jedinstvenim umetničkim delom pošto se u njemu nalazi 30 soba originalnog dizajna i ambijenta. Autor i vlasnik hotela je nemački umetnik Lars Strošen. Kao nezavisni umetnik i muzičar, ovaj Nemac morao je da pronađe način da finansira svoje projekte, tako da je dve sobe svog stana pretvorio u prostorije za izdavanje. Međutim, one nisu ličile na uobičajene hotelske sobe.

Svojim konceptom i dizajnom brzo su privukle pažnju javnosti, posebno Engleza, i postale su toliko popularne da je Lars zakupio stan pansion u istoj zgradi kako bi proširio posao. Pet godina bilo je potrebno da bi se završio Propeller Island, a u tom periodu ručno su napravljene stotine elemenata, objekata i slika koji su postali deo enterijera.

Dizajn soba varira od jednostavnog do ekstremnog i može u potpunosti da promeni vašu predstavu o realnosti tokom boravka u hotelu. Najbitnije je da odaberete pravu sobu za boravak, naravno, u skladu sa svojim ukusom i avanturističkim duhom. Prilikom ulaska u sobu gost dobija i uputstvo za upotrebu!

Interesantno je da u hotelu, radi uštede prostora i osoblja, ne postoji klasična recepcija na kojoj gost može da se prijavi u bilo koje doba dana ili noći. Kancelarija koja je u službi recepcije radi svakog dana od 8.00 do 24.00 sata. Gost mora unapred da najavi svoj dolazak, kako bi ga neko od zaposlenih primio u dogovoreno vreme. Cena boravka za jednu noć varira u zavisnosti od tipa sobe i dana u nedelji, od 59 do 110 evra, a uz doplatu od sedam evra dobićete i doručak. U toku boravka omogućeno je i menjanje soba, uz doplatu od 25 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.