U trendu

Tehnika drevnog mudraca: Kako da odmah prepoznate dobrog čoveka, jedno je ključno

Ako smatrate da loše procenjujete ljude, naročito kada se radi o njihovoj dobroti, jedan savet drevnih mudraca bi mogao da vam pomogne.

Jednog dana su pitali učitelja kako da prepoznaju dobrog čoveka. A učitelj je odgovorio:

“Ne možete ga prepoznati po onome što on govori, ni prema tome kako izgleda, već prema atmosferi koja se stvara u njegovom prisustvu. To je dokaz. Jer niko ne može da stvori atmosferu koja ne pripada njegovom duhu.” (Sufijska mudrost)

Čoveka najpre možete razotkriti prema energiji koju emituje, kako se osećate u njegovom/njenom prisustvu. Čak i kada se neko pretvara, kada se trudi da bude previše ljubazan, a zapravo ima loše misli i namere, vi to možete da osetite. U ovom postupku je najvažnije da pratite svoju intuiciju, onaj osećaj u stomaku koji se probudi kada nešto nije kako treba. Nikada ga ne ignorišite.

Kada osoba oko vas stvara atmosferu prijateljstva, ljubavi, divne energije, takvu da želite da joj se približite i ponovo je vidite, u vama se budi osećaj da je ona dobar čovek, neko kome možete verovati i koga vredi voleti. Na žalost, prvobitna atmosfera se može menjati, kao i što se ljudi menjaju. Ali pri susretu sa ljudima jedno je presudno – da li se u društvu te osobe osećate dobro ili loše.

I naravno, da biste zaključili da li je neko zaista dobar ili loš, morate dublje da ga upoznate, ali da biste dali šansu nekome da bude deo vašeg života, neophodno je da prvo obratite pažnju na energiju koju emituje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.