U trendu

Tehnike svađanja

Muškarci su inferiorni u odnosu na žene kada su u pitanju sukobi. Problem s muškarcima je u tome što sve posmatraju kroz takmičenje, i to kroz crno-belu prizmu. Pitanje je sada kako da izađete na kraj s njim kada dođe do nekog nesporazuma. Evo nekih tehnika za raspravu.
Usredsredite se na svađu koja je u toku. Taman vam lepo krene svađa, vidite da pobeđujete i, odjednom, propast. Izvučete keca iz rukava i spomenete mu da tada i tada nije bio u pravu. Greška! Nikada ga nemojte podsećati na nešto što je prošlo i što je zaboravljeno.
Ako ga naterate da prizna da je kriv, da se izvinjava ili da pobesni, šta očekujete od te veze na duge staze? Nemojte biti grubi i, zapamtite, on je vaš suprug ili momak i najbolji prijatelj, a ne vaš neprijatelj.
Razgovarajte kao odrasla osoba, a to znači da vaša svađa uopšte ne mora da bude bučna. Kontrolišite svoj bes, izbegavajte preteranu gestikulaciju i nikad ne posežite za nasiljem. Pokažite malo poštovanja, ne samo prema njemu već i prema sebi.
Čak i kada ste besni, uvek imajte na umu s kim se svađate. On nije vaša sestra, ni drugarica, ni mama – on je ljubav vašeg života. Gledajte ga pravo u oči i čak ga povremeno dotaknite. Bez obzira na to ko se na koga naljutio, dajte mu do znanja da ga volite i da ste spremni da oprostite.
Naučite da se svađate s muškarcem tako da ne patite posle sukoba. U slučaju da prepirka preti da se pretvori u ozbiljnu svađu, izađite, prošetajte se i ohladite glavu. Zaustavite erupciju besa, jer se posle toga oboje možete kajati za ono što ste izgovorili ili uradili.
I nikad, nikad, ne odlazite na spavanje besni. Ovo je zlatno pravilo za život udvoje. Ako još niste raščistili stvar, bar se dogovorite da ćete sutra nastaviti razgovor i pokušati da rešite problem. Za sve je potrebno dvoje, pa i za konstruktivnu svađu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar