Tejlor Svift vodi sa devet nominacija za MTV video muzičke nagrade

Tejlor Svift  vodi po broju nominacija za ovogodišnje Em-Ti-Vi (MTV) video muzičke nagrade koje se dodeljuju idućeg meseca u Los Anđelesu.

Svift je nominovana u devet kategorija, uključujući i za video godine za video spot „Bad Blood“ u kome igraju Selena Gomez, Lina Danam i još poznatih prijatelja pop zvezde. 

Lamar koji se takođe pojavljuje u videu „Bad Blood“ nominovan je za video godine za njegov hit „Alright“. Druge nominacije za tu glavnu nagradu su Bijonse za  „7/11“, Ed Širanov „Thinking out Loud “ i Mark Ronsonov „Uptown Funk“.

Dodela Video muzičkih nagrada (VMA), koju će voditi Majli Sajrus, biće prenošena uživo 30. avgusta iz Majkrosoft teatra u Los Anđelesu.

Širan ima šest nominacija, a Bijonse, Lamar i Ronson po pet.

Numera Tejlor Svift „Blank Space“ takmičiće se za najbolji video ženskog izvođača i najbolji pop video, dok je „Bad Blood“ u konkurenciji za najbolju kolaboraciju, režiju, montažu, vizuelne efekte, umetničku režiju i kameru.

Bijonsi, Sia, Niki Minaž i Eli Goulding su u konkurenciji sa Tejlof Svift za najbolji video u ženskoj kategoriji, dok se Širan, Lamar, Ronson, Vikend i Nik Džonas takmiče za najbolji video u muškoj kategoriji. 

Majli Sajrus koja je osvojila nagradu za video godine prošle godine za „Wrecking Ball“ dominirala je prošlogodišnjom dodelom Video muzičkih nagrada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.