Temeljno očistite dno pegle u samo četiri koraka

Za neke opuštajući kućni posao, za neke pravo gubljenje vremena, peglanje je ipak deo naše svakodnevice. Međutim, čišćenje pegle prilično je nezgodan i zamoran posao.

Sigurno se i vama barem jednom dogodilo da vam je vruća pegla prešla preko plastičnog ili lepljivog dela odeće koji je ostao zalepljen za njeno dno. Očistiti tako nešto s pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine sa odeće, a na dnu se nakupi i kamenac pa je dobro čistiti je barem jednom u mesec dana.

Za efikasno čišćenje dna pegle potrebni su vam sastojci koje već sigurno imate kod kuće.

– čisti peškir

– soda bikarbona

– vinsko sirće

– topla voda

– stara četkica

– štapići za uši

1. korak
Napravite pastu za čišćenje od jedne kašičice sode bikarbone i 2 kašičice tople vode. Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne da deluje, i zatim prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima.

2. korak
Stavite vinsko sirće u posudu, umačite u njega četkicu za zube, a zatim time polako pređite preko dna pegle.

3. korak
Napunite peglu vodom i uključite opciju za ispuštanje pare. Nakon što ste ispustili paru, peglu stavite na čisti peškir i trljajte je dok ponovno ispuštate paru. Tako će se sa nje skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon čišćenja pastom i sirćetom.

4. korak
Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite čistim peškirom.

Dodatan savet

Ako niste uspeli da očistite tvrdokorne mrlje sa dna pegle, na to mesto nanesite običnu pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte vlažnom krpom i sodom bikarbonom, a na kraju suvom krpom. Ovaj postupak ćete verovatno morati da ponovite nekoliko puta ako se radi o zalepljenoj plastici ili sintetičkom materijalu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.