U trendu

„Tesla“ na autopilotu direktno se zakucao u prevrnuti kamion (video)

Video na kome se vidi direktan udarac „tesle“ u prevrnuti kamion snimljen je na Tajvanu, a mnogi na društvenim mrežama, gde je snimak osvanuo, zapitali su se da li je autopilot uopšte funkcionalan, s obzirom da nije uspeo da prikoči u situaciji u kojoj bi svaki vozač izbegao sudar.

Incident se dogodio na Nacionalnom auto-putu broj jedan na Tajvanu, prenosi tajvanski portal CNA.

「碰!」一聲就撞入貨車的車廂…警方表示,特斯拉駕駛宣稱有開啟車輛輔助系統,本以為車子偵測到障礙物會自動煞車,但他驚覺車子沒有慢下來,馬上踩煞車但已經來不及,直接撞上貨車的車廂。

Gepostet von 中央社新聞粉絲團 am Montag, 1. Juni 2020

Kako je navedeno, kamion se prevrnuo pošto je izgubio kontrolu, a vozač je izašao iz njega kako bi postavio znak upozorenja.

Par minuta kasnije, kako se vidi na snimku sigurnosnih kamera, nailazi beli automobil „tesla“ koji direktno udara u prevrnuti kamion.

Kako je vozač „tesle“ izjavio za tajvanske medije, on je ranije uključio autopilot i očekivao je da će on reagovati i izbeći kamion. Međutim, kada je uočio da autopilot ne reaguje, pritisnuo je kočnicu, ali bilo je kasno.

Na snimku se vidi da automobil naglo koči u jednom trenutku, međutim udarac je bio neizbežan.

Dobra vest za kompaniju milijardera Ilona Maska je da vozač automobila koji proizvode nije povređen, iako je udarac bio žestok.

Slični incidenti već su se događali, pošto vozači često ne uzimaju u obzir da „teslin“ autopilot nije sistem za samostalnu vožnju, već samo bezbednosna asistencija vozaču.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.