U trendu

Test američkog psihologa iz 1899. otkriva važan deo vaše ličnosti: Šta ste prvo videli na ovoj slici?

Proverite koliko brzo vam radi mozak i koliko ste kreativni

Prošlo je više od 100 godina od kada je napravljen ovaj neobičan test ličnosti, sa ciljem da nam ukaže na percepciju, ali i da otkrije više o našem karakteru i kreativnosti.

Neki vide zeca, a drugi patku, ali da li možete da vidite obe životinje?

Foto:Wikimedia

Crtež patka-zec prvi je upotrebio američki psiholog Džozef Džestrov 1899. godine kako bi naglasio da percepcija nije samo ono što čovek vidi već i mentalna aktivnost.

Džozefovo istraživanje zasnovano je na tome koliko brzo se može videti druga životinja i koliko brzo učesnici mogu da promene percepciju kako bi se „prebacili“ između prikaza dve životinje. Što brže to možete da uradite, vaš mozak brže radi i to ste više kreativniji, sugeriše istraživanje ovog naučnika.

Ako ste prvo ugledali patku

Vi ste idealista i uvek pokušavate da pronađete dobro u ljudima. Podsvesno pokušavate da rešite probleme koji utiču na bliske ljude koje volite i koma verujete.  Iako vas svet može doživljavati kao mirnu i rezervisanu osobu, vi ste zapravo strastveni ali svoj snažan nagon osećanja najbolje možete prikazati kroz umetnost. Takođe ste pametni. Možete brzo uočiti problem i lako ga rešiti.

Ako ste prvo ugledali zeca

Verovatno da vaša glavna interesovanja i strast nisu povezani sa materijalnim dobrima i sticanjem bogatstva, već sa dubokom i iskrenom potrebom da pomažete drugima, zaštite prirodu ili tragate za višim smislom života. Napori da pronađete i stvorite unutrašnji mir verovatno će biti dobro nagrađeni, jer je ovo vaša prava priroda.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.