U trendu

Test „kocka“ od 90 sekundi pokazuje šta podsvesno verujete o sebi

Testovi ličnosti se vekovima koriste u proceni ličnosti ljudi, njihovih emcoija, sposobnosti, kvalifikacija… Koriste se u vojsci, psihologiji, na intervjuima za posao… Postoji mnoštvo testova koji mogu pomoći ljudima da saznaju nešto više o sebi ili o drugima. Moguće je da se kroz test ličnosti bolje upoznate i povežete sa sobom i otkrijete šta vam je zaista važno.

Donosimo vam jednostavan i popularan test ličnosti od 90 sekundi koji je osmislio japanski psiholog. Test se naziva kocka, kratak je i sastoji se od 7 predmeta i pitanja o njima. Na osnovu ovog testa možete saznati šta podsvesno verujete o sebi, odnosno kako sebe posmatrate.

Zamislite da ste na otvorenom polju. Razmislite o detaljima kao što su koliki je teren, šta je na terenu (trava, cveće, itd.) i kako izgleda područje oko terena. Budite što precizniji u slici koju imate na umu.

Zamislite kocku. Koliko je velika kocka? od čega je napravljen? Kako izgleda njena površina? Koju boju ima? Da li je u sredini, sa strane ili ispred terena? Da li je na zemlji ili lebdi u vazduhu? Možete li da vidite unutra? Ako možete, šta je unutra?

Zamislite merdevine. Koliko su dugačke ove merdevine i gde se nalaze unutar polja? Koliko je rastojanje između merdevina i kocke?

Pojavljuje se konj. Koje je boje konj? Šta konj radi? Kolika je udaljenost između kocke i konja?

Zamislite malo cveća. Gde je cveće na vašem polju? Ima li ih mnogo ili samo nekoliko? Koliko ih ima?

Kakvo je vreme? Da li pada kiša ili je nebo naoblačeno? Možda je sunčano? Da li je magla ili sneg?

Sprema se oluja. Kolika je udaljenost između oluje i kocke? Da li je velika oluja? Da li je to mala koja će uskoro proći?

Nakon uspostavljanja ove slike, možete pročitati tumačenja u nastavku.

Polje predstavlja vaš um. Veličina polja vam govori koliko je velika vaša ličnost i koliko dobro poznajete svet oko sebe.

Stanje na terenu simbolizuje kako se osećate u ovom trenutku. Ako je zdravo i lepo sređeno, bićete optimističniji. Suvo i neuređeno polje ukazuje na pesimizam.

Vi ste kocka. Veličina kocke predstavlja vaš ego. Površina kocke pokazuje šta ljudi vide spolja u odnosu na vašu ličnost.

Tekstura kocke ukazuje na vašu prirodu. Ako je uglađena, verovatno ste tiha osoba. Ako je gruba, možda ste malo kruti, ali i veoma direktni.

Metalna ili kamena kocka znači da ste jaki i da ne padate lako pod uticaj, u poređenju sa drvetom ili ledom, što znači da možete biti osetljivi na društveni pritisak.

Ako je vaša kocka providna, to ukazuje na vašu sopstvenu transparentnost. Boja je takođe važna. Bela predstavlja mirnu nezavisnost. Crna se odnosi na moć i individualnost. Siva znači da ne verujete u svoju snagu.

Ljubičasta je povezana sa inteligencijom i perfekcionizmom. Plava znači da ste inteligentni, ali otvoreni za slušanje drugih. Žuta je o socijalizaciji i individualnosti. Crvena je živahna, predstavlja fizičku aktivnost i bogata iskustva.

Merdevine predstavljaju vaše ciljeve, kao i vaša prijateljstva. Kratke merdevine znače da su vaši ciljevi realni, dok duga znači da su možda malo iznad vrha. Što su merdevine bliže kocki, više sebe ulažete u svoje ciljeve. Blizina takođe predstavlja bliskost vaših prijateljstava. Što je tvrđi materijal merdevina, to je jača veza sa vašim prijateljima.

Konj je vaš idealan partner. Konj koji spava ili pase je pokazatelj da vam je partner potpuno posvećen. Konj koji trči znači da vaš partner poštuje vaš prostor i granice i da se ne plaši kada treba da odvojite vreme za sebe. azigrani konj kaže da vaš idealan partner život ne shvata previše ozbiljno i da ne zaglibi u stvari.

Smeđi konj znači da tražite ozbiljnost, dok crni konj znači dominaciju. Beli konj znači da želite lojalnost i poverenje, dok druge boje ukazuju na nezavisnost. Udaljenost konja od kocke ukazuje na važnost pronalaženja idealnog partnera u vašem životu. Što je konj bliži kocki, to ste više željni da nekoga upoznate.

Cveće predstavlja vašu porodicu i prijatelje. Manje cveća ukazuje na to da imate neke duboke i značajne veze, dok više cveća znači da ste super društveni.

Vreme je povezano sa vašim raspoloženjem i vašim pogledom na život. Kiša predstavlja vaše probleme, tako da što više pada kiša, više se suočavate sa poteškoćama. Magla ukazuje na nedostatak jasnoće u vašem životu. Vetar predstavlja prolazne brige koje neće potrajati. Ako ste videli sunce, optimisti ste.

Oluja predstavlja stres u vašem životu kroz svoje pozicioniranje i snagu. Što je oluja bliža vašoj kocki, to je jači stres u vašem umu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.