U trendu

Test otkriva koja strana mozga vam je dominantnija

Svako od nas, priča je za sebe. Neko voli da čita, drugi su sportski nastojeni, treći su pak umetnički tipovi. Postoje ljudi koji su rođene vođe i oni koji bolji funkcionišu kao deo tima.

Bilo kako bilo, koja god da je vaša uloga u životu, ako ste srećni u svojoj koži – odlično.

Ipak, neke stvaru u životu definisane su sa našim rođenjem. Samim tim, u zavisnosti da li koristite više levu ili desnu stranu mozga, možda ćete biti predodređeni za neka zanimanja, hobije ili interesovanja.

Pa, zašto se ne bismo zabavili i proverili koja nam strana mozga bolje radi?

Pogledajte ilustraciju ispod i recite nam iskreno, koju od dve životnje ste videli prvo?

Po rečima doktora i psihijatra Kristijana Rizeje, na ilustraciji se nalaze dve životinje – majmun i tigar.

Videli ste majmuna – desna strana aktivnija

To uglavnom znači da ste skloni umetnosti ili imate umetničku crtu, te da ste vešti sa rukama. Kreativni ste i slobodnog duha, uvek spremni za nešto novo, drugačije…

Inspirišete druge i možete da razumete više nego drugi ljudi, ipak, ono što je u vašem slučaju nekad dobro, a nekad i ne toliko je to što srce neretko dolazi pre razuma. Emocije su te koje vas vode.

Videli ste tigra – leva strana aktivnija

Kod vas je razum taj koji vodi. Logičko razmišljanje pre svega, činjenice, logistika, metodika, linerno razmišljanje. U prevodu, pre svake “borbe” napravićete plan. Baš kao i u prirodi, tako i u životu, tigar je taj koji čeka, vreba i napada kada mu stvari idu na ruku. Isto je i sa vama. Vi ste neko ko razmišlja o uzrocima i posledicama pre delanja, a neretko bi se sjajno snašli kao vođe tima, piše objektiv.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.