U trendu

Test podsvesti: Ono što prvo vidite na slici otkriva koliko vam stres utiče na život i kako da nađete mir

Pogledajte dobro ilustraciju i zabeležite šta ste prvo na njoj ugledali. Iza figure koju ste videli krije se odgovor na pitanje koliko vam stres uništava život, a da toga možda niste ni svesni.

Ako ste ugledali leptira…

Često reagujete “na prvu loptu”, dopuštate emocijama da vas vode kroz život i u kriznim situacijama lako gubite kontrolu. Uvek vam je potreban neko ko će vas smirivati i naterati da pogledate život iz druge, lepše perspektive koju vi uglavnom ne vidite.

Glavni razlog vaše burne reakcije u stresnim situacijama su loša iskustva. Verovatno ste u ranoj mladosti doživeli izdaju i razočaranje od bliskih osoba, pa ste sada skloni da u svemu vidite najgori mogući scenario.

Da biste lakše podneli stresne situacije, pokušajte da ih posmatrate kao da se događaju nekom drugom. Tad ćete racionalnije moći da ih sagledate i nećete se toliko emocionalno angažovati, a samim tim ćete se i sačuvati burnih reakcija, kojima ste inače skloni.

Ako ste ugledali par…

Trudite se da sagledate stvari iz svih uglova, pa da tek onda reagujete. Svesni ste da postoje stvari, situacije i ljudi koje niste u stanju da promenite i da je jedino što možete da promenite vaš stav prema onome što se događa.

Iako ste nekada bili osetljiviji i emotivniji, vremenom ste naučili da budete hladnokrvni i da se ne nervirate zbog svake sitnice. To, naravno, ne znači da vas nijedna stresna situacija ne dotiče, ali ne dozvoljavate da zbog toga izgubite tlo pod nogama.

Drugim ljudima delujete hladno i distancirano, ali vi dobro znate da je to odbrambeni mehanizam koji koristite da biste zaštitili sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar