U trendu

Testirajte svoj IQ: Pronađite rešenje ove mozgalice sa odećom za manje od 60 sekundi

Bez obzira da li ste strastveni ljubitelj matematike ili samo tražite prijatan način da provedete vreme, ovaj test je za vas.

Namenjen je svima, bez obzira na nivo poznavanja matematike. Uključite svoju logiku i analitički um i rešite jednačine u zadatom vremenu.

Ovaj vizuelni i uzbudljiv test će vas zabaviti i uz to omogućava vam da razvijete svoje analitičke veštine tražeći različite odnose između brojeva i obrazaca.

Rešavanjem matematičkih jednačina povezanih sa svakim odevnim predmetom, moći ćete da unapredite svoje matematičke veštine koje su korisne u svakodnevnom životu.

Takođe će vam omogućiti da testirate svoje deduktivne veštine tako što ćete zaključiti nedostajuće vrednosti iz datih informacija.

Uz to trenirate svoju mentalnu brzinu i svoju agilnost u proračunima. I na kraju, ovaj test je odličan za obuku vašeg mozga da bude brži, tačniji i logičniji.

Kako pronaći vrednost svakog komada odeće?

Da biste rešili ovu zagonetku, važno je slediti metodički pristup. Iznad svega, pažljivo pročitajte izjavu i pokušajte da imate globalni pristup testu. Nakon toga, ispitajte svaki deo slagalice i pokušajte da razumete logiku iza toga.

Posmatrajte matematičke operacije koje se koriste, kao što su sabiranje, oduzimanje, množenje ili deljenje i pokušajte da razumete logički niz. Počnite identifikacijom najjednostavnijih jednačina. Zatim analizirajte ostale složenije jednačine.

Kada otkrijete tajnu jedne jednačine, nastavite sa ostalima.

Rešenja ovog testa

Analizirajući različite računske radnje, možemo zaključiti da prvi red daje rezultat 36 množenjem 4 sa 9.

Drugi red je dodavanje 4 sa 4, zatim sa 4, što daje 12.

Treći red daje rezultat 27 množenjem 3 sa 9.

Konačno, četvrti red se sastoji od sabiranja 3 sa proizvodom 4 sa 4, čime se dobija rezultat od 19.

Dakle, vrednost koja nedostaje je 19.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)