U trendu

Toblerone menjaju logo, više ne smeju isticati Materhorn

ŽENEVA – Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premešta iz Švajcarske u Slovačku.

Kako navodi BBC, čokolada čije su štangle oblikovane u obliku piramide kako bi podsećale na Materhorn, imaće na promenjenoj etkieti neki „neutralniji“ planinski vrh.

U izjavi za Bi-Bi-Si, kompanija Mondelez, koja je novi vlasnik Toblerona, je navela da premešta deo proizvodnje van zemlje kako bi „odgovorio na povećanu potražnju širom sveta“ i da bi „razvijao brend Toblerone za budućnost“.

Dodaje se da će novo pakovanje sadržati „izraziti novi Toblerone font i logo koji crpe inspiraciju iz Toblerone istorije“.

Toblerone, čokolada čije se štanglice prave u obliku od švajcarskog mleka, meda i krema od badema, prvi put je puštena u prodaju 1908. godine u Bernu, glavnom gradu Švajcarske, a tek 1970. godine na ambalaži pojavila se silueta Materhorna.

Mondelez je rekao da je Bern „važan deo naše istorije i da će to biti iu budućnosti“.

Kompanija Toblerone je 2016. izazvala kontroverzu nakon što je promenjen dizajn čokoladice u trouglaste komade, u pokušaju da smanje troškovi, ali je nakon mnogo kritika, kompanija vratila prvobitni oblik dve godine kasnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar