Tragate li za bizarnim Novogodišnjim poklonom?

Ako je vaš odgovor na pitanje iz naslova potvrdan, onda je „roba“ koju nudi sajt PileOfMud.com pravo rešenje za vas. Naime, vlasnik ove adrese, 27-godišnji Britanac, nudi na prodaju – blato. Razmišljajući o tome kakvim bi biznisom mogao da se bavi, odlučio je da dokaže sebi i drugima da je sve moguće prodati i da se za svaku robu može naći kupac.

U ponudi ovog sajta se nalazi „bazični paketić“ koji košta 2,99 funti, a ono što kupac za tu sumu dobija jeste 50 grama blata u papirnatom pakovanju. Ako ste raspoloženi za nešto ekskluzivnije, tu je specijalno pakovanje u kome se nalazi 250 grama blata po vašem izboru. A ako se odlučite za kupovinu na veliko, uz paket će doći i poklon u obliku video-kasete sa snimcima procesa iskopavanja i sakupljanja blata, zatim kratki istorijat pojave zvane „blato“, kao i čestitka.

Britanski „biznismen“ pojašnjava svoju ideju: „Potrudio sam se da ponudu učinim što bizarnijom. Blato je zapakovano u najjeftiniji papir, čestitka koju dobijate je najlošija moguća, a sam „artikal“ potiče iz moje bašte.“ Dajući intervju za jedan britanski list, odbio je da otkrije svoj identitet da lopovi ne bi otkrili njegovu adresu i pokušali da ukradu dragocenu robu.

Vlasnik ističe i posebnu ponudu i kaže: „Ako ste ekstremno bogati i glupi, možete da kupite jumbo-pakovanje teško čitavih 500 kilograma po ceni od 5.000 funti“. Takođe je moguće i kupiti blato iz Irske, Škotske i Velsa, ako kupac izrazi takvu želju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.