U trendu

Tramp domaćin emisije Uživo subotom uveče

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp bio je sinoć domaćin emisije „Uživo subotom uveče“ (Saturday Night Live), uprkos oštrim kritikama i protestima.

Više desetina ljudi protestovalo je juće protiv odluke En-Bi-Sija (NBS) da Tramp bude domaćin te emisije, navodeći da su njegove izjave o imigraciji rasističke i uvredljive.

U jednom od skečeva prikazan je Tramp u Beloj kući 2018. godine, kako uživa u svojim uspesima, a do tada je u Siriji postignut mir, Kina pozajmljuje novac od SAD, a njegova ćerka Ivanka je ministarka unutrašnjih poslova.

„Grešite ako mislite da će tako biti kada ja budem bio predsednik. Biće još bolje“, rekao je Tramp.

Na pitanje zbog čega je prihvatio poziv da učestvuje u emisiji, Tramp je kazao da „nije imao ništa pametnije da radi“.

Do subote, 7. novembra, samo osam političara učestvovalo je u ulozi domaćina emisije „Uživo subotom uveče“, koja se emituje 40 godina.

Tramp je pokrenuo kampanju u tri države u kojima će se glasati u februaru, pošto su njegovi rivali potrošili milione dolara u Ajovi, Nju Hempširu i Južnoj Karolini, na televizijske i radio spotove.

Televizijska mreža NBC donela je ranije odluku da prekine saradnju s Trampom zbog njegovih negativnih komentara o meksičkim imigrantima, i saopštila da neće više emitovati godišnje izbore za Mis Amerike i Mis univerzuma, koji su bili zajednički poduhvat ove kompanije i Donalda Trampa.

On je tada izjavio da „meksički imigranti donose drogu, kriminal, da su silovatelji“, a da pretpostavlja da su „poneki dobri ljudi“, dodajući da želi da se izgradi zid duž južne granice SAD. On je kasnije rekao da su njegove primedbe bile upućene američkim političarima, a ne meksičkoj vladi ili narodu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.