Trening uz loptu

S ogromnom loptom za održavanje ravnoteže stiže i nova vežba za jačanje butina i listova. To je pravi ciljani trening – mostom do zgodnih nogu.

Treneri se večito trude da smisle nove načine da se postignu isti rezultati, to jest, što lepše telo. Kada se pojavila ogromna lopta za održavanje ravnoteže, s njom je stigla i nova vežba za jačanje butina i listova, a vežbanje nikada nije bilo zanimljivije. Evo i uputstva za vežbanje.

Prvo lezite na leđa, uvucite stomak, savijte kolena pod pravim uglom, rastavite noge u širini kukova i oslonite pete na loptu. Ruke spustite na pod s dlanovima okrenutim nadole. Ako kojim slučajem nemate loptu, to ne znači da treba da zaboravite na ovu vežbu. Loptu će uspešno zameniti niža stolica, tabure ili nekoliko tvrđih jastuka postavljenih jedan na drugi.

Sledeći korak je da se oduprete petama o loptu, zategnete mišiće gluteusa i podižete kukove kako bi vaše telo od ramena do kolena formiralo pravu liniju. Pokušajte da zadržite kolena rastavljena u širini kukova. Ako ne možete da održite ravnotežu, u početku vežbajte tako što ćete loptu staviti uza zid, a kada budete veštiji i iskusniji – odmaknite se. Zatim se polako spuštajte, ali kukove zadržite malo iznad poda. Uradite tri do četiri seta od 15 ponavljanja.

Iskusniji vežbači trebalo bi da uvećaju broj ponavljanja i otežaju izvođenje vežbi. Probajte da uradite četiri seta od 20 ponavljanja i opteretite karlicu tegom od pet kilograma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.