U trendu

U bojama sunca

Posle sivila zimskih dana, naše oči postaju željne toplih sunčevih boja. Cvetovi žutih latica greju našu dušu, popravljaju nam raspoloženje i zbog njih smo puni neke miline.

Ko je u jesen zasadio lukovice, lale će ga uskoro nagraditi svojim cvetovima prelepih boja. One dolaze do punog izražaja ukoliko su u grupi. Jedna od sorti lala otkriva crvene latice tek pošto se sasvim rascveta.

Priuštite sebi jedno kafenisanje u žutom. Okruženi krupnim crvenim ljutićem, visokim primulama i danom i noći, s radošću možete da ispijate prvu jutarnju kafu na otvorenom. Evo i jednog saveta. U rasadnicima i specijalizovanim prodavnicama već sada možete naći mnoštvo prolećnih cvetnica i opremiti svoj cvetni kutak. Ako želite da se sklonite od radoznalih pogleda, možete napraviti cvetni pregradni zid. Duboke žardinjere su istovremeno i vrlo uske i stoga pogodne za originalno preuređivanje prostora.

Žuti i beli narcisi prave živopisan kontrast boja. Pošto su ove žardinjere duboke, donji deo treba ispuniti stiroporom ili šljunkom. Možete napraviti i svoje cvetnice u nizu. Narcis, jagorčevina i dan i noć spadaju u prolećne cvetnice lake za uzgajanje. Ako su ove biljke zasađene u seramis, ne treba ih često zalivati. To je granulat od gline koji će biti od koristi i na leto!

Ukoliko želite da se igrate, možete napraviti jedno veselo društvance. Smešteni u isprepletane grane bršljana, zlatnožuta rogasta ljubičica i žuto-narandžasti šeboj privlače prolećno sunce, ali i razne druge poglede zadovoljstva. Da bi duže bili u cvatu, redovno uklanjajte precvetale cvetove i zalivajte ih kada su dani sunčani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.