U trendu

U kojim godinama muškarci više nisu privlačni?

Koliko god se dobro držali, muškarci na pragu četrdesetih više nisu tako zanimljivi mlađim ženama – prvenstveno zbog gubitka kose, stvaranja podbratka i zuba koji tamne.

Koliko god se trudili da ostanu mladoliki, ženama u dvadesetim i ranim tridesetim muškarci naglo prestaju da budu privlačni na pragu četrdesete, pokazala je studija britanske klinike Kraun u Mančesteru. Prema njoj, šest od deset žena smatra da nakon 39. godine muškarce više ne gledaju na seksualan ili romantičan način.

Kao glavni razlozi gubitka seksepila žene navode ćelavljenje i pojavu sedih, stvaranje podbratka i loše zube. Zbog toga će se manje upuštati s njima u razgovor, ali i uopšteno biti manje zainteresovane za bilo kakvu vrstu flerta, a neke će tretirati kao da su nevidljivi.

Čini se kako je navršavanje 40. prelomnica u životu muškarca, jer tada počinje da ga se doživljava kao manje poželjnog i privlačnog, zaključili su istraživači. Zbog toga oni moraju mnogo više da se trude ako žele da zavedu mlađu ženu.

– Upravo u četrdesetim najviše muškaraca dolazi lekaru s idejom presađivanja kose ili počinju da se informišu o načinima sprečavanja njenog opadanja – rekao je PR studije.

Izvor: menshealth.rs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.