U Ministarstvu prosvete sastanak o tehološkim viškovima

Samo 20 osnovnih i srednjih škola, odnosno direktora, nije realizovalo preporuke o primeni Člana 5. Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, kojim je definisan način preuzimanja tehnoloških viškova, saopstilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U Ministarstvu je održan veoma konstruktivan višečasovni sastanak Centralne radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, kojem su prisustvovali i resorni ministar Mladen Šarčević i rukovodioci svih školski uprava, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da samo 20 osnovnih i srednjih škola, odnosno direktora, nije realizovalo preporuke radnih podgrupa o primeni Člana 5. Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika. Članom 5. definisan je način preuzimanja tehnoloških viškova.

Ministarstvo će u saradnji sa inspekcijom, a u skladu sa nadležnostima, u narednih nekoliko dana preduzeti dalje korake kako bi se rešili ovi problemi. O rezultatima tih aktivnosti Ministarstvo će na vreme obavestiti predstavnike reprezentativnih sindikata i javnost, kaze se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.