U trendu

U Saudijskoj Arabiji otvoren prvi kafić za pse

 Vlasnici pasa u Saudijskoj Arabiji sada mogu da uživaju u šoljici kafe u društvo svog psa pošto je otvoren prvi kafić u koji je moguće dovesti svog kućnog ljubimca.

Kafić „Barking Lot“, koji je u junu otvoren u primorskom gradu Hobar, usrećio je ljubitelje životinja pošto je malo mesta gde je moguće uvesti pse.

Kučići su uglavnom zabranjeni na javnim prostorima, a islamska vera ih smatra „nečistim“, za razliku od mačaka.

Saudijska verska policija zabranjuje šetanje pasa, tvrdeći da muškarci to koriste da bi kontaktirali žene, ali se to ne poštuje i sve više je ljubamaca napolju.

Azili za životinje pojavili su se u nekoliko gradova, a usvajanje lutalica postalo je popularno u kraljevstvu koje se modernizuje u okviru plana „Vizija 2030“ prestolonaslednika Mohameda bin Salmana.

Vlasnica kafića Dalal Ahmed ispričala je da je na ideju o otvaranju takvog lokala došla prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

„Došla sam u Saudijsku Arabiju sa svojim psom, ali nisam mogla da šetam s njim po plaži… Bila sam veoma tužna i odlučila sam da pomognem otvarajući kafić za osobe koji imaju pse, ali i za one koji ih nemaju“, rekla je Dalal agenciji Frans pres.

Mladići i devojke dovode u kafić raznorazne vrste pasa koji se ili igraju ili sede u krilu svojih gazda, a neki od njih strpljivo čekaju pored šanka.

Kafić nudi i usluge nege pasa, poput kupanja kućnih ljubimaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.